Общи условия

1.ВЪВЕДЕНИЕ

Този документ (заедно със споменатите тук документи) регламентира условията, които уреждат използването на този сайт www.trosmetal.com и закупуването на продукти от него (наричани по- долу за краткост „Общите условия”).

Приканваме Ви преди да използвате този сайт да прочетете внимателно Общите условия, нашата Политика по отношение на бисквитките и нашата Политика за поверителност (общо наричани общо по-долу за краткост „Политики за защита на информацията“). Когато използвате сайта или правите поръчка през него, Вие приемате, че сте обвързани от тези Общи условия и нашите Политики за защита на информацията, и ако не сте съгласни с всички Общи условия и с Политики за защита на информацията, не трябва да използвате този уебсайт.

Тези Общи условия могат да бъдат променяни. Ваша отговорност е да ги прочитате периодично, тъй като настоящите условия по време на оформянето на съответния Договор (както са описани по-долу) или на използването на този сайт, са тези, които се прилагат.

Ако имате някакви въпроси относно Общите условия или Политики за защита на информацията, можете да се свържете с нас чрез формуляра за контакт на нашия уебсайт.

Договорът (както е описано по-долу) може да бъде включен, по Ваш избор, на всеки от езиците, на които са достъпни Общите условия на този сайт.

 1. НАШИТЕ ДАННИ

Продажбата на стоки чрез този сайт се извършва под името „Trosmetal“ чрез Трос-Метал ЕООД, българско дружество със седалище и адрес на управление България, гр.Бургас, 8000, кв."Меден рудник", бул."Захари Стоянов" вписано в Търговския регистър с ЕИК Tax Number BG147119667, със следния имейл адрес [office@trosmetal.com] и телефонен номер +359 888 506 777

 1. ВАШИТЕ ДАННИ И ВАШИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ В ТОЗИ САЙТ

Информацията или личните данни, които ни предоставяте, се обработват в съответствие с Политики за защита на информацията. Когато използвате този сайт, Вие се съгласявате с обработката на информация и данни, и заявявате, че цялата информация и предоставените данни са верни и отговарят на истината. Личните Ви данни не се предоставят на трети лица.

 1. ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАШИЯ УЕБСАЙТ

Kогато използвате този уебсайт и правите поръчки през него, Вие се съгласявате да:

 • Използвате сайта, за да правите единствено законни запитвания и поръчки.
 • Да не правите никакви фалшиви или заблуждаващи поръчки. Ако има основания да се смята, че е направена такава поръчка, ще се считаме за оторизирани да я анулираме и да информираме съответните власти.
 • Ни предоставите своя имейл адрес, адрес за кореспонденция и/или други данни за връзка вярно и точно. Вие също така се съгласявате, че можем да използваме тази информация, за да се свържем с Вас, ако е необходимо (вижте Политиката за поверителност).

Ако не ни предоставите цялата информация, която ни е необходима, не можете да направите своята поръчка.

Когато правите поръчка на този уебсайт, декларирате, че сте на възраст над 18 години и имате законното право да сключвате договори.

 1. ДОСТЪПНОСТ НА УСЛУГАТА

Aртикулите, предлагани на този уебсайт могат да бъдат доставяни само в България.

 1. ОФОРМЯНЕ НА ДОГОВОРА

За да направите поръчка, трябва да следвате процедурата за покупка онлайн. След като го направите, ще получите имейл с потвърждение на получаването на поръчката. Ще бъдете информирани чрез съобщение по имейл, в което ще потвърдим, че поръчката се изпраща („Потвърждение за доставяне”).

 1. НАЛИЧНОСТ НА ПРОДУКТИ

Всички поръчки на продукти зависят от наличността на същите. По тази причина, ако има трудности по отношение на доставката на продукти или складовите наличности са изчерпани, ние си запазваме правото да Ви предоставим информация за заместващи продукти от същото или по- високо качество и стойност, който може да поръчате. Ако не желаете да поръчате заместващи продукти, ще Ви възстановим всички суми, които може да сте платили.

 1. ОТКАЗ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ПОРЪЧКА

Ние си запазваме правото да премахваме всеки един продукт от този уебсайт по всяко време и да премахваме или променяме всички материали или съдържание на същия.

Въпреки че винаги ще правим всичко възможно, за да обработим всички поръчки, може да възникнат изключителни обстоятелства, които да ни накарат да откажем да обработим поръчка след като сме изпратили потвърждение на поръчката и си запазваме правото да го правим във всеки един момент.

Ние не носим отговорност пред Вас или пред трети лица за премахването на който и да било продукт от този сайт, за премахването или модифицирането на който и да било материал или съдържание от сайта или за необработването на поръчка, след като сме изпратили потвърждение за поръчката.

 1. ДОСТАВКА

Независимо от гореспоменатата точка 7 по отношение на наличността на продуктите и освен при извънредни обстоятелства, ще се стремим да изпращаме поръчката, състояща се от продуктите, посочени във всяко потвърждение за доставка преди посочената в потвърждението дата за въпросната доставка или, ако няма посочена дата за доставка, в очакваните срокове, посочени при избора на начин за доставка и при всички случаи, в рамките на максимален период от 30 дни от датата на потвърждението на поръчката.

Въпреки това може да има закъснения по причини като например персонализиране на продукти, настъпване на непредвидени обстоятелства или зоната на доставка.

Ако по някаква причина не сме в състояние да спазим срока на доставката, ще Ви информираме за положението и ще Ви дадем възможност да продължите с покупката, насрочвайки нова дата за доставка, или да анулирате поръчката с пълно възстановяване на платената сума. Имайте предвид, че при всички положения ние не правим доставки до дома в събота или неделя. За целите на настоящите Общи условия, доставката може да се счита за осъществена или поръчката доставена, когато Вие или посочена от Вас трета страна, с изключение на превозвача придобиете владение на стоките, което ще бъде доказано с подписването на разписката на договорения за доставка адрес.

 1. НЕСПОСОБНОСТ ЗА ДОСТАВЯНЕ

Ако не е възможно да Ви доставим поръчката, ще се опитаме да намерим сигурно място, за да Ви я оставим. Ако не можем да намери сигурно място, поръчката Ви ще бъде върната в нашия склад. Също така ще оставим съобщение с обяснение къде се намира Вашата поръчка и какво да направите, за да Ви я доставим отново. Ако отсъствате от мястото на доставка в договореното време, ще Ви помолим да се свържете с нас, за да организираме доставка в друг ден.

Ако след 30 дни Вашата поръчка е все още в състояние на доставка, тя не може да бъде доставена по независещи от нас причини, и ще разбираме това, като желание от Ваша страна да прекратите Договора и той ще бъде прекратен. В резултат на прекратяване на Споразумението ще Ви възстановим всички получени плащания, с изключение на допълнителните разходи, произтичащи от Вашия избор на начин на доставка, различен от нормалния, който предлагаме, без ненужна забава и при всички случаи в срок от 14 дни, считано от датата, на която настоящото споразумение е било прекратено.   

Имайте предвид, че транспортните разходи от прекратяването на Договора може да бъдат начислени допълнително и че ние ще имаме право да Ви ги прехвърлим.

 1. ПРЕДАВАНЕ НА РИСКА И СОБСТВЕНОСТТА НА ПРОДУКТИТЕ

Свързаните с продуктите рискове са Ваша отговорност от момента на доставката нататък.

Вие ще придобиете собствеността върху продуктите когато получим цялата сума за плащане, дължима във връзка със същите, включително и таксите за доставка, или в момента на доставката (както е определено в член 9 по-горе), ако това е трябвало да бъде направено по-късно.

 1. ЦЕНА И ПЛАЩАНЕ

Цената на продуктите ще бъде тази, която е посочена във всеки един момент на нашия сайт, освен когато става дума за очевидна грешка. Въпреки че полагаме всички усилия, за да се гарантираме, че поместените на уебстраницата цени са верни, грешка винаги може да бъде допусната. Ако открием грешка в цената на някой от продуктите, които сте поръчали, ще Ви информираме в най- кратък срок и ще Ви дадем възможност да потвърдите поръчката с коректната цена или да я анулирате Ако не сме в състояние да се свържем с Вас, поръчката ще се счита за анулирана и всички платени суми ще Ви бъдат възстановени в пълен размер.

Не сме задължени да Ви предоставяме който и да било продукт на неправилната по-ниска цена (дори и в случаите, когато сме изпратили потвърждение за доставка), ако грешката в цената е явна и несъмнена, и може да бъде разумно призната от Вас като неправилна цена.

Цените на сайта са с включен ДДС, но не включват разходите за доставка, които се добавят към общата цена, както е посочено в нашия Наръчник за пазаруване – Разходи за доставка.

Цените могат да бъдат променяни във всеки един момент. Освен предвиденото по-горе обаче, промените няма да засягат поръчките, за които сме изпратили потвърждение на поръчката.

След като сте маркирали всички артикули, които желаете да закупите и те са били добавени към Вашата кошница, следващата стъпка ще бъде поръчката да бъде обработена и плащането – извършено. За целта трябва да следвате етапите на процеса на пазаруване, като попълвате или проверявате исканата информация на всяка стъпка. Освен това, по време на процеса на покупката, преди плащането, можете да променяте елементи от своята поръчка. Също така, ако сте регистриран потребител, ще имате достъп до списък с всички извършени от Вас поръчки, който можете да намерите в раздел „Моят профил“.

Като начин на плащане можете да използвате карти Visa и Mastercard.

Кредитните карти са обект на проверка и оторизация от организацията, издала картата, но ако въпросната организация не разреши плащането, ние не носим отговорност за каквото и да е забавяне или неизпълнение на доставката, и няма да можем да сключим какъвто и да било Договор с Вас.

Работим в местна валута и няма да налагаме други допълнителни такси или комисионни. В случай, че има разлики между удържаните/възстановените суми от/по кредитната Ви карта и цената, посочена при плащането/потвърдената сума за възстановяване, се свържете с Вашия банков клон, за да получите допълнителна информация за банковите разходи, свързани с тази трансакция. 

Плащането с банкова карта се извършва на платежната страница на обслужващата ни банка, като тези данни не се съхраняват от Трос-Метал ЕООД.

Максималният размер на единична транзакция е 2000 /две хиляди/ лв. 

Вие изрично ни упълномощавате да издадем фактура за плащане по електронен път. Независимо от това, във всеки един момент можете свободно да изразите желанието си да получите фактура в хартиен формат, при което ще Ви я издадем и ще Ви я изпратим в искания формат.

 1. ДАНЪК ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ

Съгласно действащите правила и разпоредби, всички покупки, направени чрез уебсайта са обект на облагане с данък добавена стойност (ДДС).

 1. ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ

14.1 Законно право на отказ

Ако сте приели договора, като потребител имате право да го прекратите в рамките на 14 дни, без да посочвате причина.

Периодът за отказ изтича след 14 дни от деня, в който сте придобили, или трета страна, различна от превозвача и посочена от Вас, придобие владение над стоките или в случай на повече от една стока в една поръчка, доставени поотделно, или след 14 дни от деня, в който сте я придобили, или трета страна, различна от превозвача, посочена от Вас придобие последния артикул.

За да упражните правото си на отказ, можете да ни уведомите в Трос-Метал ЕООД, гр.Бургас, 8000, кв."Меден рудник", бул."Захари Стоянов", по телефон на номер ++359 888 506 777, по електронна поща на office@trosmetal.com или като ни пишете, използвайки формуляра за контакт на нашия уебсайт/приложение, за своето решение да прекратите този Договор, в писмен вид (например с писмо, изпратено по пощата или по електронна поща). Можете да използвате примерния формуляр за заявяване на отказ, който можете да намерите тук, като това не е задължително.

За да спазите срока за отказ е достатъчно да ни съобщите желанието си за упражняване на правото за отказ преди да е изтекъл срокът за това.

Последствия от отказа

Ако се оттеглите от този Договор, ние ще Ви възстановим всички получени от Вас плащания, с изключение на допълнителните разходи, произтичащи от избора Ви на вид доставка, различен от най-евтиния тип стандартна доставка, предлагана от нас, без неоправдано забавяне и при всички случаи не по-късно от 14 дни от деня, в който сме информирани за решението Ви да се оттеглите този Договор. Ще възстановим сумата като използваме същия начин на плащане, който сте използвали при първоначалната трансакция. При всички случаи няма да Ви бъдат начислявани никакви такси в резултат на това възстановяване на сума. Независимо от гореспоменатото, можем да откажем възстановяване на суми, докато не получим обратно стоките или докато не ни предоставите доказателства за това, че стоките са били върнати, което от двете настъпи по-рано.

Трябва да доставите стоките на Трос-Метал ЕООД, гр.Бургас, 8000, кв."Меден рудник", бул."Захари Стоянов" без неоправдано забавяне и при всички случаи не по-късно от първия работен ден след 14-дневния срок, считано от деня, в който сте ни съобщили за оттеглянето си от договора. Крайният срок се счита за спазен, ако изпратите обратно стоките или предоставите доказателства, че това е направено преди да е изтекъл 14-дневният срок. И в двата случая при извършване на връщането трябва да предоставите касовата бележка (която сте получили при доставката на продукта).

Преките разходи по връщането на стоките са за Ваша сметка. Ако ни върнете продукта с разходи за наша сметка, ще имаме право да Ви таксуваме за преките разходи, които са ни били начислени в резултат на това.

Единствено Вие носите отговорност за намалената стойност на стоките в резултат на манипулиране с нея, различно от това, което е необходимо, за да се установи естеството, характеристиките и функционирането на стоките.

14.2 Договорни права при отказ.

В допълнение към законно признатото право на анулиране за потребители и ползватели, споменато в точка 14.1 по-горе, Ви предоставяме и договорен срок от 30 дни, считано от датата на доставка на продуктите, за да ги върнете (с изключение на посочените в точка 14.3 по-долу, за които е изключено правото да се анулират).

В случай, че върнете стоките в рамките на договорения допълнителен срок от правото на отказ, но след като регламентираният срок е изтекъл, ще Ви бъдат възстановени единствено платените за споменатите продукти суми, с изключение на разходите за доставка. Отговорността за преките разходи по връщането на продукта е изцяло Ваша.

Можете да упражните правото си на отказ в съответствие с разпоредбата на гореспоменатата точка 14.1, но трябва да ни уведомите за намерението си да се оттеглите от Договора след регламентирания срок за отказ, но при всички случаи, трябва да ни върнете стоките в рамките на общия период от 30 дни, считано от датата на доставката.

14.3 Общи разпоредби

Нямате право да прекратявате Договора, когато става въпрос за доставката на някои от следните продукти:

 • Персонализирани артикули
 • Запечатани стоки, които не са подходящи за връщане поради хигиенни причини и отворени след доставката.

Вашето право да прекратите Договора се прилага единствено за продуктите, които се връщат в същото състояние, в което сте ги получили.

Няма да се възстановят суми, ако продуктът е бил използван, за продукти, които не са в същото състояние като това, в което са били доставени или които са били повредени, така че грижете се за продуктите, докато са във Ваше владение. Моля, върнете продуктите, използвайки или включвайки всички техни оригинални опаковки, инструкции и други документи, ако има такива, които ги придружават. Във всички случаи, към продукта, който връщате, трябва да приложите  касовата бележка, с която сте го получили, когато е доставен. При получаване на поръчката ще откриете обобщение с обяснения за упражняването на правото Ви за анулиране.

След като огледаме артикула ще Ви информираме дали имате право на възстановяване на платените суми. Разходите за доставка ще бъдат възстановявани, когато правото на отказ е упражнено в регламентирания срок и всички стоки, съдържащи се в съответния пакет са върнати. Възстановяването на сумите ще бъде извършено във възможно най-кратки срокове и във всички случаи, в рамките на 14 дни, считано от датата, на която сте ни уведомили за намерението си да анулирате поръчката. Независимо от гореспоменатото, можем да откажем възстановяване на суми, докато не получим обратно стоките или докато не ни предоставите доказателства за това, че стоките са били върнати, което от двете настъпи по-рано. Възстановяването на суми винаги ще бъде извършвано чрез използване на същия начин на плащане, използван при покупката.

Трябва да поемете разходите и риска при връщането на продуктите към нас, както е посочено по- горе.

За всякакви въпроси, можете да се свържете с нас чрез формуляра за контакт на нашия уебсайт или като се обадите на телефон +359 886 608 608.

14.4 Връщане на дефектни продукти

В случаите, в които считате, че в момента на доставката продуктът не отговаря на предвиденото в Договора, трябва да се свържете незабавно с нас чрез формуляра за контакт на нашия сайт, като опишете подробно продукта и дефектите по него, или като ни се обадите на телефон +359 886 608 608, на който ще Ви информираме какво трябва да направите.

Трябва да ни върнете продукта на адреса, посочен на касовата бележка, която сте получили с продукта при доставката.

Ще огледаме внимателно върнатия продукт и ще Ви уведомим по имейл в разумни срокове дали продуктът може да бъде върнат или сменен (което от двете е по-подходящо). Връщането или смяната на артикул ще се извършва във възможно най-кратки срокове и при всички случаи в рамките на 14 дни от датата, на която сме ви изпратили имейл, потвърждаващ, че възстановяването на сумата или смяната на продукта може да се извършат.

Сумите, платени за продукти върнати заради повреда или дефект, когато такива действително съществуват, ще бъдат възстановявани в пълен размер, включително и разходите за доставка, свързани с изпращането на артикула и разумните разходи, за да ни го върнете. Възстановяването на суми винаги ще бъде извършвано по банков път независимо от начина на плащане, използван за плащането на Вашата покупка.

 1. ОТГОВОРНОСТ И ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ

Освен ако в настоящите Общи условия изрично не е посочено друго, нашата отговорност по отношение на който и да било продукт, закупен от нашия уебсайт, се ограничава стриктно до цената за закупуване на въпросния продукт.

Независимо от гореспоменатото, нашата отговорност не може да бъде отменявана или ограничавана в следните случаи:

1.В случай на смърт или телесна вреда, причинена от нашата небрежност;

2.В случай на измама или заблуда с цел измама; или

3.Във всички случаи, в които е било незаконно или неправомерно да се изключи, ограничи 
или бъде направен опит да се изключи или ограничи нашата отговорност.

Независимо от гореспомената алинея, и доколкото е допустимо от закона, и освен ако в настоящите Общи условия не е посочено друго, ние не носим отговорност за следните загуби, независимо от тяхното естество:

4.загуба на приходи или продажби;

5.загуба на средства за препитание;

6.загуба на приходи или договори;

7.загуба на очаквани спестявания;

8.загуба на данни и

9.загуба на време за управление или на работно време.

Поради отворения характер на този уебсайт и възможността от наличието на грешки при съхранението и предаването на цифрова информация, не гарантираме точността и сигурността на информацията, предадена или получена чрез средствата на този уебсайт, освен ако изрично не е посочено друго.

Всички описания на продукти, информация и материали, показани на този уебсайт се предоставят във вида, в който са, без никакви изрични или подразбиращи се гаранции за същите, с изключение на онези, които са установени със закон. В този смисъл, ако сключите договор с нас като потребител или ползвател, ние се задължаваме да Ви доставим стоките в съответствие с Договора, по който сме отговорни към Вас за всяка липса на съответствие, съществуваща в момента на доставката.

Под стоките са в съответствие с Договора, ако:

 1. отговарят на описанието, дадено от нас и притежават качествата, които сме представили в този уебсайт;
 2. са годни за целите, за които тези стоки се използват обикновено, и

III. показват качеството и характеристиките, обичайни за стоките от същия тип и онова качество и характеристики, които разумно могат да бъдат очаквани. Доколкото законът го позволява, отхвърляме всички гаранции, с изключение на онези, които не могат да бъдат отхвърляни законно в полза на потребителите и ползвателите.

Продуктите, които продаваме, особено ръчно изработените, често имат характеристиките на естествените материали, от които са произведени.

Тези характеристики, като например вариации в строежа, текстурата, украшенията и цвета, не могат да се считат за дефекти или повреди. Напротив, Вие трябва да ги вземете под внимание за тях и да ги оцените. Предоставяме само продукти от най-високо качество, но естествените характеристики са неизбежни и трябва да бъдат приети като част от уникалния вид на продукта.

Установеното в тази точка не засяга Вашите права на потребител или ползвател, нито правото Ви да прекратите Договора.

 1. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Вие признавате и се съгласявате, че всички авторски права, запазени марки и други права за интелектуална собственост на материали или съдържание, предоставени като част от сайта ни принадлежат по всяко време, а също и онези, за които ни е предоставен лиценз за тяхната употреба. Можете да използвате въпросния материал само дотолкова, доколкото ние или лицензодателите на използваните материали изрично са го разрешили. Това не ви пречи да използвате този сайт, доколкото е необходимо да копирате информацията за своята поръчка или данните за контакт.

 1. ВИРУСИ, ПИРАТСТВО И ДРУГИ КОМПЮТЪРНИ АТАКИ

Не трябва да използвате неправомерно този уебсайт чрез умишлено въвеждане на вируси, троянски коне, червеи, логически бомби или всякакви други софтуерни или технологични щети, или вредни материали. Не трябва да правите опити за неоторизиран достъп в сайта, сървъра на който сайтът се помещава или във всеки сървър, компютър или база данни, свързани с нашия уебсайт. Вие се ангажирате да не атакувате този сайт чрез никакъв вид атаки за срив на услуга или атака за програмиран срив на услугата.

Неспазването на тази клауза се счита за нарушение, както е определено в съответствие с приложимите разпоредби. Ще докладваме на съответните органи за всяко неспазване на настоящата разпоредба и ще им сътрудничим при установяване самоличността на атакуващия. Също така, в случай на неспазване на условията в тази клауза, разрешението за ползване на този уебсайт ще бъде прекратено незабавно

Ние не носим отговорност за щети или вреди, произтичащи от атака от типа „отказ от услуга“, вирус или всякакви друг софтуерен или технологично увреждащ или зловреден материал, който може да засяга Вашия компютър, ИТ оборудване, данни или материали в резултат на използването на този уебсайт или изтеглянето на съдържание от същия, или от онези, към които този сайт Ви пренасочва.

 1. ПРЕПРАТКИ ОТ НАШИЯ УЕБСАЙТ

Ако нашият уебсайт съдържа препратки към други уебсайтове и материали на трети лица, споменатите препратки са предвидени само за информационни цели и ние нямаме абсолютно никакъв контрол върху съдържанието на тези сайтове или материали. Следователно, не носим никаква отговорност за щети или вреди, произтичащи от тяхното ползване.

 1. ПИСМЕНА КОМУНИКАЦИЯ

Действащото законодателство изисква част от информацията или уведомленията, които Ви изпращаме, да бъдат в писмена форма. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че по- голямата част от комуникацията Ви с нас ще се осъществява по електронен път. Ще контактуваме с Вас по електронна поща или ще Ви предоставяме информация като публикуваме уведомления на този уебсайт. За целите на договора, Вие се съгласявате с използването на тези електронни средства за комуникация и приемате, че всички договори, уведомления, информация и други съобщения, които Ви изпращаме по електронен път, отговарят на законовите изисквания за предоставянето им в писмен вид. Това условие не засяга Вашите законоустановени права.

 1. УВЕДОМЛЕНИЯ

Уведомленията, които ни изпращате, трябва да бъдат изпращани за предпочитане чрез формуляра за контакт в нашия уебсайт. Съгласно постановеното в точка 19 по-горе, освен ако не е предвидено друго, можем да Ви изпращаме съобщения или чрез електронна поща, или на адреса за кореспонденция, който сте ни предоставили при подаването на поръчка.

В този случай се приема, че уведомленията са били получени и са били направени правилно веднага след като са били публикувани на нашия уебсайт, 24 часа, след като са били изпратени по електронна поща, или три дни след датата на тяхното изпращане по пощата. Като доказателство, че уведомлението е било изпратено, когато това става по пощата, ще бъде достатъчно да се докаже, че то е било правилно адресирано, че съответните пощенски разноски са били платени и че е било надлежно доставено до пощенския клон или до пощенската кутия, а когато това става по имейл, в случай, че уведомлението е било изпратено до имейл адреса, посочен от получателя.

 1. ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ


Договорът е обвързващ, както за Вас, така и за нас, така и за нашите съответни заместници,получатели на прехвърляния и наследници.

Вие не можете да предавате, преотстъпвате, налагате или прехвърляте по какъвто и да е друг начин Договора или което и да било от правата или задължения, произтичащи от същия, без да сте получили предварителното ни писменото съгласие.

Ние можем да предаваме, отстъпваме, налагаме, да наемаме подизпълнители или да прехвърляме по друг начин Договора или което и да било от правата или задълженията, произтичащи от същия, във всеки един момент, по време на срока на Договора. За да се избегнат всякакви съмнения, споменатите предавания, отстъпвания, налагания или други прехвърляния няма да засягат правата Ви като потребител, приложими според установеното от закона или да анулират, намаляват или ограничават по какъвто и да било начин на изричните и безусловни гаранции, които сме длъжни да Ви предоставим.

 1. СЪБИТИЯ ИЗВЪН НАШИЯ КОНТРОЛ

Ние не носим отговорност за което и да е неизпълнение или забавяне в съответствие с някое от задълженията, които поемаме по Договора, причинени от събития, които са извън нашия контрол („Форсмажорни обстоятелства”).

Форсмажорните обстоятелства включват всяко действие, събитие, бездействие, пропуск или злополука, които са извън нашия разумен контрол, включително, но не само, следните:

1.Стачки, блокади или други форми на протест.

2.Граждански неподчинения, бунтове, инвазии, терористични атаки или заплахи, войни (обявени или не) или заплаха или военна мобилизация.

 1. Пожари, експлозии, бури, наводнения, земетресения, срутвания, епидемии или други природни бедствия.
 2. Невъзможност да се използват влакове, кораби, самолети, моторни транспортни средства или други средства за транспорт, държавни или частни.

5.Невъзможност да се използват държавни или частни телекомуникационни системи.

6.Актове, укази, закони, наредби или ограничения на някой правителствен или държавен орган.

 1. Стачки, повреди или аварии в морския или речния транспорт, пощенския транспорт или всякакъв друг вид транспорт.

Приема се, че нашите задължения, произтичащи от Договори, са прекъснати по време на периода, в който форсмажорните обстоятелства остават в сила, и срокът, в който тези задължения трябва да бъдат изпълнени, ще бъде удължен със същия период от време, в който траят форсмажорните обстоятелства. Ние ще предоставим всички необходими средства, за да прекратим ситуацията на форсмажор или да намерим решение, което да ни позволи да изпълним задълженията си по Договора, въпреки форсмажорните обстоятелства.

 1. ОТКАЗ ОТ ПРАВА

Липсата на изискване от наша страна за стриктно спазване от Ваша страна на всяко едно от задълженията, поети от Вас по силата на Договор или на Общите условия, или липса на упражняване от наша страна на права или действия, за които отговорност носим ние по силата на този Договор, или на Общите условия не представлява отказ или ограничаване на въпросните права или действия и не Ви освобождава от изпълнението на горепосочените задължения.

Отказът от наша страна от конкретно право или действие не представлява отказ от други права или действия, произтичащи от Договора или от Общите условия.

Отказът от наша страна от някое от Общите условия или от права или действия, произтичащи от Договора не се счита за влязъл в сила, освен ако не е изрично описано, че това е отказ от права и е оформен и е сведен до Вашето знание съгласно правилата в горепосочения раздел за Уведомления.

 1. ЧАСТИЧНА ОТМЯНА

В случай, че някое от настоящите Общи условия или която и да било друга клауза в Договора бъдат обявени за нищожни, чрез окончателно решение от съответния орган, останалите Общи условия ще останат в сила без да бъдат засегнати от споменатата декларация за отмяна.

 1. ПЪЛЕН ТЕКСТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящите Общи условия и всеки документ, посочен в тях съставлява пълния текст на споразумението между Вас и нас по отношение на целта на същото и заменя всякакви предходни споразумения или ангажименти, направени между Вас и нас, устно или писмено.

Както Вие, така и ние приемаме, че сме се съгласили да сключим Договора независимо от каквито и да било декларации или ангажименти, направени от другата страна, или които биха могли да бъдат подсказани от всякакво изявление или документ в преговорите, в които двете страни са влезли преди споменатия Договор, с изключение на онези, които са изрично посочени в тези Общи условия.

Нито Вие, нито ние самите ще можем да предприемаме каквито и да било действия по отношение на всяко невярно изявление, направено от другата страна, било от устно или писмено, преди датата на Договора (освен ако невярното изявление е направено с цел измама) и единственото действие, което може да предприеме другата страна, може да бъде поради нарушение на договора, съгласно предвиденото в тези Общи условия.

 1. НАШЕТО ПРАВО ДА ПРОМЕНЯМЕ НАСТОЯЩИТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ

Ние имаме право да преразглеждаме и променяме тези Общи условия във всеки един момент.

Вие сте субект на тези политики и Общи условия от момента, в който използвате този уебсайт или направите поръчка, освен когато по закон или с решение на правителствени органи трябва да направим промени със задна дата в споменатите политики, Условия или Декларация за поверителност, но във всички случаи, възможните промени ще засегнат също и направените преди това от Вас поръчки.

 1. ПРИЛОЖИМО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ЮРИСДИКЦИЯ

Използването на нашия уебсайт и договорите за покупка на продукти, чрез посочения сайт се уреждат от българското законодателство.

Всеки възникнал спор, свързан с използването на уебстраницата или със споменатите договори, следва да бъде предмет на неизключителната юрисдикция на българските съдилища.

Ако сключвате договора като потребител, нищо в тази клауза не би трябвало да засяга правата, които имате, както са признати в приложимото действащо законодателство.

 1. ИЗВЪНСЪДЕБНО УРЕЖДАНЕ НА СПОРОВЕ

Ако Вие, като купувач сметнете, че Вашите права са били нарушени, може да ни изпратите своите оплаквания по имейл на адрес: office@trosmetal.com като искане за извънсъдебно уреждане на спорове.

В тази връзка, ако покупка между Вас и нас е направена онлайн, чрез нашия уебсайт, ние, съгласно Регламент (ЕС) No 524/2013 с настоящото Ви информираме, че имате право да поискате извънсъдебно решаване на потребителски спор с нас чрез платформата за онлайн решаване на потребителски спорове, която можете да намерите в интернет на адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr/”.

За контакт

Повече за нас